De situering van de watertoren Amersfoort in het bergkwartier is gelegen direct aan de Utrechtseweg. Met de ligging aan de rand van een bos tegenover een hotel en net buiten een woonwijk, leent het gebouw zich goed voor een (publieke) bijeenkomstfunctie. De watertoren is een iconisch monument wat enigszins verborgen in het bos ligt. Door de hoge ligging op de berg is de tank in vergelijking met andere watertorens relatief laag in het gebouw geplaatst. Door de monumentale onderdelen (gevel, tank en voormalige functie) in de plannen te respecteren ontstaat er voldoende bruikbaar vloeroppervlak en zijn het monument en zijn functie nog goed herkenbaar. Het plan bestaat uit twee ruimtelijke belevingen:
Horeca functie laag 0 en laag 1:
De lekzolder wordt gedeeltelijk opengewerkt zodat op de begane grond de bodem van de tank zichtbaar is. De ruimte op de begane grond wordt verbonden met de rondloop onder de tank. Hier komt een aantrekkelijke horecafunctie die plaats biedt aan ca. 90 gasten.
Bijeenkomstfunctie in de tank:
De tank wordt tpv van de gevelopeningen voorzien van openingen waarin nissen worden geplaatst. Er ontstaat een panoramische ervaring met rondom ramen en zicht naar het bos. De ruimte leent zich goed voor groepen die apart willen dineren of vergaderen, maar een apart kantoor is  ook mogelijk. Met deze ingrepen zal de leegstaande watertoren toren zich ontwikkelen tot een aantrekkelijke parel boven op de berg in Amersfoort.